Floup – svalkande och brun

Choklad-Floup at Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Floup verkar vara den franska (eller karibiska) motsvarigheten till våra Calippo eller PopUp, och de säljs precis överallt i Karibien med olika smaker. Jag vet inte om vi ska gå in på hur den här läskande chokladglassen ser ut egentligen, men oavsett vad du tänker när du ser den så har du fel.

För vem hade kunnat tro att en fryst brun korv med O’boysmakande slush kunde vara så sablans smaskigt? Jag har då i mina dagar aldrig tidigare stött på en choklad-isglass, och jag kan för mitt liv inte begripa varför. Den här glassen måste vara världens billigaste att tillverka, och i stekande sol är den också läskande på ett helt nytt sätt. Jag skulle kunna flytta hit bara för att äta choklad-Floup hela dagarna. Eller, nej det skulle jag inte förresten. Men vem ska ta den till Sverige?

Glassmannens betyg: 4/5