Djurgårds Glace Äpple-Calvados

Djurgårds Glace Äpple och Calvados - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag ville ha något sofistikerat, och Äpple-Calvados från Djurgårds Glace kändes som det rätta valet. Jag hinner emellertid blott nibbla försiktigt med tungspetsen på glassgaffeln innan jag inser att jag redan tröttnat på den här smaken. Visst, vi har en jättefin och genuin äppelsmak, men det där välbehövliga spritstinget som Calvados-inslaget utlovade infinner sig aldrig. Dessutom är glassen en sorbet och alltså inte det minsta gräddig, vilket kunde ha räddat den. Som tillbehör i en efterrätt kan den här killen säkerligen fungera som lagspelare tillsammans med romflamberad frukt, men som ångestdämpare i söndagssoffan faller den platt. Ville jag verkligen ha något sofistikerat?

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]