GB Gräddglass Äpple & Kanel

GB Gräddglass Äpple & Kanel - Photo by Glassmannen, Glasskoll.se

Igår kom jag oförhappandes över ett promo-ex den här muntra nyheten, som kommer i butikerna först vecka 19. Trots att multinationella krafter numera dikterar våra glassbehov känns gamla hederliga GB Gräddglass fortfarande svenskare än pizza och Pommac. I och med lanseringen av Äpple och Kanel kommer designen på gräddglasspaketen dessutom att förändras – det blir svensk sommarpepp för hela slanten.

Som ni vet lovordade jag en annan äppelpajglass för ett tag sedan, så det borde vara öppet mål. Men om Djurgårds Glace variant är mastig och mustig, är GBs bidrag makalöst luftigt. Nästan så att man börjar muttra över kilopriset, men det är ju en smaksak. Äpple/kanel-kombinationen till trots så är det den gräddiga vaniljglassen som står i fokus här. Kanelen dyker ibland upp tillsammans med de förvånansvärt stora, mjuka och imponerande autentiska äppelbitarna som kryddar glassen med sin närvaro.

I en jämförelse med DG faller GÄK platt. Men som nyhet i sin gräddiga genre faller den onekligen Glassmannen på läppen.

Den Flen-producerade gräddglassen kommer att säljas i enlitersförpackning för ca 23:90 kr i butik.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]