Äntligen en milkshakebar i Stockholm: Shakes n Stuff

Shakes N Stuff - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

När Steve och Suz Rooker reste runt i världen kunde de inte begripa varför Stockholm inte hade en riktigt bra milkshakebar. Sagt och gjort, och några månader senare öppnade paret underbara Shakes n Stuff inne i Sneakers n Stuff-butiken på Åsögatan 124 i Stockholm.

 

Shakes N Stuff - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Infallet gjorde att de, med Steves egna ord, ”hit the ground running”, och vid Glassmannens besök är menyerna fortfarande hos tryckeriet. Stora planer finns, bland annat ska en logotypbeprydd folkabuss ställas utanför butiken för att fungera som caféfilial i sommarhettan.

Shakes N Stuff - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Vad är det då som gör Shakes n Stuff så unikt? Jo, framförallt att de har HUNDRA olika smaker, som man får blanda HUR MAN VILL i sin milkshake. Allt från Ballerina och Oreos till jordnötssmör, polkagrisar, kokos och mango. Du kan alltså rent teoretiskt välja en häxblandning med 28 eller 65 olika smaker om du så önskar, även om ett sådant tilltag förmodligen skulle leda till en klausuländring på menyn (och en ganska grötig shake).

 

Shakes N Stuff - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Själv får jag först prova en shake på Delikatoboll, min trogna vän i livet. Endast små kokosgryn är kvar av den krämiga konsistensen, och smaken är ljuvlig. Därefter är det dags för Tyrkisk Peber-shaken, vilket – som ni vet – är öppet mål för Glassmannen. Visst tappar man det knapriga från glassen (och godiset förstås), men jag vill nästan påstå att shaken är snäppet bättre i längden. En subtilt hettande lakritsbrygd i en snygg mugg att ta med vidare på sommarstrosandet i Sofo. Oslagbart.

Sensmoral: gå till Shakes n Stuff på Åsögatan 124 innan alla andra gör det. Kanske du hittar lite sköna kläder samtidigt.

UPPDATERING: Shakes n Stuff har sedan inlägget författades tragiskt nog förpassats in i glömskans gråmosiga gegga.

Blir du sugen på mixern? Kolla in Will it blend?-filmerna!

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings] 

10 svar på ”Äntligen en milkshakebar i Stockholm: Shakes n Stuff”

 1. Äntligen en milkshakebar! Så coolt den ligger också, mitt inne i butiken…Min favvo är bounty-shaken. Love it!

 2. Underbart gott 😀
  Oreo Strawberry Cheesecake <3
  …dock verkade han inte tycka att strawberry cheesecake passade ihop med oreo TwT

 3. Ännu ett ställe som definitivt ska besökas nästa stockholmsvisit!

 4. Var där igår och fick reda på att de slagit igen, någon som vet om de öppnar igen nån annanstans? Äppelpaj-shaken jag testade när jag var där innan var riktigt bra!

 5. Hej!

  jag lyckas inte hitta vad ni har för öppettider. Skulle vara tacksam för svar. 😀

  MVH linnéa

Kommentarer är stängda.