Frix – lakrits- och citronglass

Sia pinnglass - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag har nyligen flyttat min glasskritik till en ny adress i huvudstaden. Häromdagen slank jag således in på det närliggande snabbköpet för att sondera glassterängen. Och DÖM om min stora förvåning/förtjusning/förvirring om det inte uppenbarade sig en hel disk med Sia-pinnglassar längst där inne bland porrblaskor och ölluktande travgubbar.

Detta innebär: 1. att Sia inte har en jätteimponerande distributionskanal för sina pinnglassar, och – viktigare – 2. att du kommer att få se en hel del Siaglassar här på Glasskoll.se den kommande tiden. Vilken outsäglig glädje!

Så till dagens uppgift. Vid ett snabbt PVC-test (package vs content) kan vi utläsa att fräcka Frix inte direkt hamnar på några topplistor – glassen är inte bara en främmande skugga av vad förpackningen utlovar: den ser dessutom regelrätt vedervärdig ut (och skulle med lätthet kunna ro hem huvudrollen i någon skräckfilm om den bara behagade gå till castingen).

Med utseendet är inte allt, som min fru brukar säga till mig. Det finns andra värden också. Och i Frix fall är det tur, för den krämiga kombinationen av citron och lakrits golvar mig fullständigt. Det svartnar för ögonen, och det tar nästan femton minuter innan mina sinnen så sakteliga börjar fungera normalt igen. Jag ligger på golvet i fosterställning och ömsom skrattar, ömsom gråter. Frix barnsligt banala smakkombination exploderar som en landmina i mitt stora, drypande hjärta. Det innebär toppbetyg från Glassmannen. Utseendet till trots.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

5 svar på ”Frix – lakrits- och citronglass”

  1. hej! Vi är ett gäng laktosintoleranta glassgalningar som öppnat en annan glassblogg. Vi besöker ofta glassbloggen men vill ha ett större utbud laktosfri riktig gräddglass! Att kunna välja bland glassar på stan vore drömmen. Tipsa gärna om du ser några nyheter 🙂

  2. Provade Frix idag och mycket riktigt, den var sagolik. Sia kan sin lakritsglass. Nu väntar jag bara på en glasspinne med citron, lakrits och viol. Sen kan jag dö lycklig.

  3. Jag älskar Sias citron lakrits som de har i burk, MEN PINNE KAN BARA BLI BÄTTRE. Nu undrar jag bara stillsamt var jag kan hitta en sådan.
    Underbar hemsida!

  4. Jag håller fullständigt med, sofia. Den var utomordentligt super-ultra-mega-god!!

Kommentarer är stängda.