Solero Berry Berry

Solero - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag tycker namnet är ganska sött – Berry Berry. Däremot tycker jag att begreppet ”sherbet” som man envisas med nuförtiden mest för tankarna till någon som just har ”sharted”, om du fattar vad jag menar. Som ni ser sitter jag på Dramatentrappan i Stockholm och avnjuter denna bärkakafoni till konceptsmoothie, och är det någonstans man ska paketera en smoothie i fast form och ta bra betalt för den så är det här på Östermalm, där det dåliga samvetet ständigt skapar nya affärsidéer och konsumtionsmönster. Villfarelsen om ”den nyttiga glassen” faller väl in i den kategorin enligt min lilla mening.

Solero har antagit olika former genom åren och tycks trivas med detta. Personligen gillade jag den tidiga, gula Soleron, där mangoisglasstäcket (eller motsv) sakta sammanfogades med den underliggande vaniljglassen och skapade soligt sommarkladd i gommen. Berry Berry smakar också sommar (och smoothie faktiskt), men den kan också bli lite för mycket outspädd-saft-feeling i all denna bärprakt.

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]