Ben & Jerry’s Mango Berry Swirl

Ben & Jerry's Mango Berry Swirl - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ben & Jerry’s nya sorbetsatsning fortsätter att väcka förvåning. Häromveckan berättade jag om ananas-slisket i Jamaican Me Crazy, och nu har jag äntligen fått tillfälle att bekanta mig lite med kompisen Mango Berry Swirl. Det är sorbet och bitar av mango, blåbär, vinbär, hallon – hur fel kan det bli? 

Helt fel, visar det sig. Bären är det inget större fel på, men hela mangobaletten ger en unken, stjärtig bismak, som att de inte alls passar ihop. Dessutom dyker det upp gummiliknande mangobitar som känns fullkomligt artificiella och ovidkommande.

En dag tar jag och Glasskvinnan fram läckerheten under en så kallad fikastund. Vi är sex personer runt bordet. Efter en kort stund skickas glassen runt, varpå samtliga närvarande (en efter en) utstöter läten som bara kan härledas till total avsmak. Även ansiktsuttrycken bifaller denna tes. Att Ben & Jerry’s MBS är fettfri är ju jättetrevligt. Men den är dessutom fullkomligt fri från god smak. Köp den inte.

Glassmannens betyg: 1/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

4 svar på ”Ben & Jerry’s Mango Berry Swirl”

  1. Och kära mamma som var med vid provsmakningsbordet stack till och med åt oss en slant med motiveringen ”Så att ni kan köpa en god glass, och slippa den där VIDRIGA SMÖRJAN”
    Urk.

Kommentarer är stängda.