Stockholms godaste glass?

Stadsmissionens glass - Glasskoll.se Photo by Glasskonnässören

På årets hittills varmaste dag befann sig Glasskonnässören i Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm. Där knatade volontärer från Stockholms Stadsmission runt och delade ut ballonger och sålde glass. "Jag har tyvärr inga kontanter" bet inte på volontärerna eftersom det gick lika bra att att betala via sms.

 

Stockholms Stadsmission har i samarbete med Sia tagit fram en pinnglass som de hävdar är "Stockholms godaste glass". Den somriga kampanjen ska samla in pengar till förmån för barn och unga som har det tufft. Men smakar glassen lika gott som den gör gott? Tjaa, den utlovade friska mangosmaken lyste med sin frånvaro. Pinnglassens sorbetöverdrag bjöd istället på en doft av tropisk fruktsaft som påminde om blaskig JO nektar, och vars smak lika gärna skulle ha kunnat vara baserad på ananas som på mango. Vaniljglassen skapade däremot en fin kontrast till sorbeten vad gällde konsistensen. Den var vit och den var kall, rätt och slätt det som ett barn skulle kalla för glass, men äkta vanilj innehöll den då rakt inte. 

Stadsmissionens glass - Glasskoll.se Photo by Glasskonnässören 

Även om du kanske inte ska köpa glassen för dess fantastiska smakegenskapers skull så är kampanjen i sig en smart möjlighet att ge bort en glass samtidigt som du gör en liten eller stor insats för samhället, beroende på hur mycket du väljer att betala för glassen. Har du bara laktosintoleranta vänner kan du via Stadsmissionens hemsida skicka ett glassogram till en kändis; passa på att ge bort några glassar till Victoria Silvstedt,Marcus Schenkenberg, Peter Siepen eller någon annan som du tycker behöver lite mer underhudsfett.

 

Nej du drömmer inte – Glasskoll.se har fått tillökning! Glasskonnässören är en rättvis och nyfiken men likaledes benhård pedant vars kräsna smaklökar är tusen nakna cheruber. När glassen inte tillfredsställer hennes erfarna tunga gråter de floder av frätande barnablod, men när rätt glass hittar hem i den snåriga smaklöksrabatten spelar de små korpulenta barnen på stråkar och harpor så vackra att Gud är tvungen att stanna upp och pusta ut en liten stund.