Ben & Jerry’s – Coconutterly Fair

Ben & Jerry's Cocuntterly Fair - Glasskoll.se Photo by Glassmannen 

Ben & Jerry’s har de senaste åren gjort stor sak av sin vurm för Rättvisemärkt eller Fair Trade som de säger utomlands (eller, överallt faktiskt). Tanken är att samtliga glassar i framtiden ska vara svedda av rättvisans obefläckade gjutjärn. Därför blir det nästan lite fånigt att bygga en ny glass kring det faktum att endast 50 procent av kokosen i Coconutterly Fair är just "Fair". Köptes resterande 50 procent av below-minimum-wage-kokosplockare som inte har någon som helst försäkring should a very very heavy kokosnöt fall on their little heads? Ger man bara hälften av arbetarna drägliga villkor?

Nåja, men vet du vad som är ännu fånigare? Att CF inte smakar kokos över huvud taget. Det är chokladglass med små crunchiga chokladkulor med choklad på. Det enda som vittnar om den där mäktiga nöten är en liten flisa av ett kokosflarn som gäckar tänderna efter avslutad måltid.
Märk noga nu att jag inte säger att det är något fel på glassen – tvärtom, den är riktigt god – men poängen försvinner onekligen. Jag hade väntat mig en tacky, pina colada-doftande sommarfest och får ännu ett höstmys. Och som ni vet handlar prissättning, marknadsföring och varumärkesbyggande till största delen om just – förväntningar. Det här blir bara en tvåa, trots att Glasskvinnan sitter bredvid och skriker att det är den bästa BJ hon smakat. Vad vet hon?

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

3 svar på ”Ben & Jerry’s – Coconutterly Fair”

  1. Det ÄR ju deras godaste – men man måste bortse från namnet. Som kokosglass betraktad måste den anses tämligen meningslös, precis som du säger. ”Vad vet hon” – jag låter den passera i ren glädje över att Glassmannen äntligen är tillbaka.

  2. Att B&J numera tillhör en stor kedja tror det var unilever (kan ha fel på namnet)
    som bla är kritiserade för barnarbete i asien nämner de minsann inte , gammla hippie imagen de kör med är falsk som bara den .

    Men glassen är helt ok 🙂

  3. Jag håller med glasskvinnan! Det är nu ett bra tag sedan butikerna slutade med att sälja denna och ja sitter fortfarande och suktar å drömmer tillbaka till tiden jag fick avnjuta en sådan! (tror jag har utvecklat ett beroende.. som inte riktigt försvinner..) Tycker om B&J’s glass väldigt mycket men de finns inget smak som gett mig den känsla av sån total lycka som CF !
    Önskar bara att dom tog tillbaka den 🙁 (min våg önskar det inte det men jag gör!)

Kommentarer är stängda.