Star Wars tar över lakritstronen

Star Wars - Glasskoll.se Photo by Glassmannen 

Som ni vet vid det här laget är jag en riktig sucker för lakritsglass. Men det ska helst vara krispig, knaprig saltlakrits. Jag har tidigare framhållit Diplom-Is Super Flyers som min absoluta favoritlakritsglass, men Tyrkisk Peber kom ju också högt upp på tronen. Nu när Lakritspuck åter insomnat (av någon outgrundlig anledning), Tyrken bara finns på storpack i rullande butiker och Diplom-Is blivit Triumf Glass började blickarna så smått att flacka hos oss med svart tunga.

Star Wars - Glasskoll.seSå oerhört skönt då att världen i sista sekund begåvats med Star Wars – denna mörka, krispiga skönhet. Jag minns i ärlighetens namn knappt hur den smakade, för jag blundade och stönade under hela vårt möte. Det är i alla fall generöst med saltlakrits både utanpå och inuti (även om de där två stängerna på bilden kanske inte riktigt håller vad de lovar). Mina tankar går till 88:an Black, som jag tyvärr aldrig hann skriva några visdomsord om innan den rycktes bort från oss igen. Star Wars fyller dock tomrummet mer än väl. Tack Darth. Tack Darth.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

3 svar på ”Star Wars tar över lakritstronen”

  1. Lakritsglass har jag länge varit lite kluven till. Men under mitt senaste Stockholmsbesök så fick jag mig en gudomlig kula lakritsglass hos 18 smaker.

    Jag tror att den fick mig att omvända min åsikt om lakritsglassen. Nu har jakten på nästa perfekta lakritsglass påbörjad. Där kan nog Star Wars vara ett uppskattat stopp på vägen.

  2. Fantastisk lakritsglass som jag rekommenderar. Finns på ICA i 8-pack.

Kommentarer är stängda.