Häagen-Dazs – Secret Sensations crème brûlée

Häagen-Dazs - Creme brulee, Glasskoll.se, Photo by Glassmannen

Även om den här bilden är vacker i all sin gyldene prakt, gör den inte Häagen-Dazs nya crème brûlée-glass rättvisa. Ty under den till synes så fromma, gulvita ytan döljer sig en frustande, kokande gryta av vansinnig njutning.

Det säger kanske sig självt att man bör älska crème brûlée för att älska den här glassen, och den där hemligheten är verkligen en såväl väl bevarad som överraskande sådan – precis som en hemlighet ska vara helt enkelt. Egentligen kanske jag inte ska avslöja allt, men låt oss säga att i mitten av mitten av glassen befinner sig alltså den där krämiga grottan som är äkta knäckekrispig och mustigt mysig kräm brylé.

Jag förflyttas i alla fall blixtsnabbt från den nedsuttna soffan till uppsluppna sällskap i smoking vid runda bord på bröllopsfester. Jag vill ha starkt kaffe, stark avec och stark passion.

Glassmannens betyg: 5/5