Järnaglass – Hallon

Järnaglass - Hallon, Glasskoll.se, Photo by Glassmannen

Innehåll: mjölk från Säby gård, grädde, rörsocker, hallon och maizena. Allt är ekologiskt enligt KRAV, förutom maizena som är ”en EU-ekologisk ingrediens”. Ja du hör ju hur fint det blir när Järnaglass jobbar. Glassmästarinnan gav Järnaglass Choklad högsta betyg för ett år sedan, men hur ställer sig Glassmannens undermåliga och av gedigen okunskap depraverade smaklökar till den här kvalitetschocken? Kommer jag ropa efter luftblandad industrismet och den där märkliga men ack så fastetsade Big Pack-trikoloren?

Nej, faktum är att jag fullkomligt älskar det genialt enkla och äkta i det här. Precis lika intetsägande som jag tycker att Cornetto Enigma Vanilj och Hallon är, lika mycket tilltalas jag av Järnaglass gräddigt omfamnande värme. Det känns att personen som lagat den här glassen gärna ligger och klappar mig på pannan en hel söndag. Ibland behöver man inte mer.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]