Järnaglass – Choklad

Järnaglass - Glasskoll.se
Jag har tidigare lovat er att jag ska ge mig ut på jakt efter de småskaliga glassfabrikerna i vårt land. De som satsar på att tillverka glass med få och äkta ingredienser. Och som inte sprutar in upp till 100% luft i glassen. Först ut i raden är Järnaglass och deras chokladsmak.

 

Inledningsvis vill jag gärna nämna att jag är väl medveten om att jag är glad i maten och njuter mer av syndigt goda smaker än vad som normalt anses vara hälsosamt. Men faktum är att hela världen liksom stannade upp, eller i alla fall började gå i slow motion när jag provsmakade denna chokladglass för första gången. Jag minns att jag blundade för att inte bli distraherad av något i rummet. Och sedan – jag nådde glasshimlen för en sekund. Där smakar allt intensivare, gräddigare och mer äkta. Helt enkelt fulländat.

Dagen efter gick jag till jobbet. Det var svårt att fokusera. Det enda jag kunde tänka på var det där glasspaketet som låg där hemma och väntade. Sista biten hem från bussen småsprang jag för att komma fram snabbare till frysen. Två minuter efter hemkomsten, med ytterjackan och skorna fortfarande på – jag nådde glasshimlen igen.

Fem stjärnor av fem möjliga går till den fulländande smaksensationen till chokladglass, som tog mig till ända till glasshimlen.

Glassmästarinnans betyg: 5/5
Allmänhetens betyg: [ratings]