Ben & Jerry’s – Karamel Sutra

Ben & Jerry's - Karamel Sutra, Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ja då var det dags för den andra delen av det samtida coretestet – efter hyllningen av Dough-ble Whammy häromveckan. Jag måste erkänna att jag gillar hela den här core-grejen som Ben & Jerry’s har dragit in mig i – förmodligen mer än jag gillar hela den där Kama Sutra-grejen faktiskt. Men idén med en kladdig kärlekskräm i kärnan tilltalar mig och gör mig till en lite bättre människa, och att sno namnet från en tusentals år gammal indisk porrbok är egentligen ganska kul.

Att dela upp den kring kladdkärnan omgärdande glassen i 50/50-sektioner är för min del ett smart grepp. Man kan välja att skapa sina små skedar efter humör. Desto tråkigare i det här faller då att jag tycker den ena hälften är aaasboring. Chokladglass med små hårda chokladbitar i liksom, GÄSP. Det spelar ingen roll att vaniljglassen med kolasmak är ljuvlig och ackompanjeras av den där tjocka och småbränt knäckiga kolakrämen i mitten. Visst finner man viss tillfredsställelse i helheten, men i mitt tycke har Ben & Jerry stuckit in oxen i frysen den här gången.

Synd på ett perfekt uppeggat grepp (och med uppeggat menar jag alltså golftermen, inte någon sliskig Kama Sutra-referens). Vi hörs förmodligen inte igen.

Glassmannens betyg: 3/5