Lejonet & Björnen – Lakrits

Lejonet & Björnen Lakrits, Photo by Glassmannen, Glasskoll.se

Jag vet, visst är det konstigt att jag inte har skrivit om den här läckra premiumgubben tidigare? Men faktum är att mina och Lejonet & Björnens vägar oroväckande sällan har korsats. Jag tror att jag känner att L&B är lite ”out of my league”. Men så ibland provar jag och blir liksom inte hänförd. Kanske förstår jag inte bättre.

Men ikväll var det i alla fall en sån där förtrollad kväll framför datorn – med ena handen fastsvetsad kring konjakskupan och den andra kring lakritsglassgaffeln har jag förnöjsamt flåsat mig igenom både jobb och nöje. Men det skiter ju du i.

Jag försöker bestämma mig för om L&BL är den lakritsglass jag egentligen väntade på. Den har ett stråk av finsmakartendenser, nämligen det mer syrliga draget av lakritsrot som smakar Lakritsal och som kännetecknar de mer ”autentiska” lakritsglassarna. Men här har vi nog att göra med ett sorts mellanting. På förpackningen ser vi ju att det är krispiga saltlakritsbitar, och även i innehållsförteckningen kommer den tyrkiska pebern högt upp på listan.

Och här kommer kanske svaret på problemet – eller frågan som skapar problemet som jag ska svara på (jag gjorde ju just det): Var då, undrar jag? Ty någon tillstymmelse till krisp existerar inte. Däremot är den smekande mjälla lakritsglassen ackompanjerad av en trevligt salt och krämig lakritskräm som liksom swirlar runt lite lagom retfullt.

Nej jag blir inte klok – jag har ju bevisligen tryckt i mig en hel hink, men det känns som att det var för att jag letade efter något, snarare än att jag var fast i ett svart kärleksgrepp. Jag är inte helt tillfredsställd. Det blir en trea.

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

3 svar på ”Lejonet & Björnen – Lakrits”

  1. Jag tycker faktiskt precis som du -att man inte blir så impad av Lejonet o Björnen-glass. Inte nån gång jag ätit den. Kanske var deras glass något i hästväg en gång i tiden. Idag finns det helt enkelt bättre och godare glass i samma glass-kategori.

Kommentarer är stängda.