De etniska Magnumglassarna

Magnum Java - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag brukar inte beskyllas för att vara gammalmodig när det kommer till glass, men är det bara jag som inte riktigt förstår vad man ska med dessa märkliga nya etno-glassarna till i Magnumstallet? Magnum Java har – åh, ah – högre procent choklad i chokladtäcket, och det är minsann choklad från…ja, typ Java då antar jag. Men är man chokladkännare (typ Jan Hed – fast det var den enda jag kom på) vill jag gärna tro att man kanske inte slafsar runt med en Magnum särskilt ofta i alla fall. På GB.se står det så här: ”Java mjölkchoklad har en tydlig karamellsmak med en lätt syrlig brytning av grön frukt”. Jepp, grön frukt! Är det någon speciell grön frukt då eller? Omogen banan? Vattenmelon? Stjärnfrukt?

Magnum Maya - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Och vad gäller dess ohängda syskon Magnum Mayan Mystica (herregud, bara namnet!) blir tonen inte mildare. ”Dekadent chokladglass täckt med mjölkchoklad och blandad med varma toner av kanel, honung och muskot smak” (det är inte min sär skrivning). Hur smakar det då? Jo, Magnum Mayan Mystica smakar som rökelse. Som om den har legat alldeles för länge i en rökelseskadad etta i Hornstull, hos en kvinna som med sina lila mjukisbyxor i kors och en brokig sarong knuten över hjässan faller i trans till repiga cd-skivor med valsång och havsbrus. Magnum Mayan Mystica smakar chakra, nycirkus, drömfångare, Indienresor och frigjord dans med slutna ögon till bongotrummor. Det enda mystiska med den är att man inte vet vem som äter den eller varför den finns till.

Glassmannens betyg (snitt för båda glassarna): 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

4 svar på ”De etniska Magnumglassarna”

  1. Magnum Mayan mystica är min absoluta favoritglass… Mumms… <3

    1. Ojojoj, vad jag är sent ute, men jag måste bara svara. När jag såg att någon mer än jag hade denna underbara glass som favorit blev jag mycket glad, när jag sedan såg att denna person har samma namn som jag, bestämde jag mig för att jag var tvungen att svara. Jag önskar så att Mayan Mystica ska komma tillbaka på glasskartan igen snart. Då skulle sommaren blivit fulländad!

      1. P.s detta inlägg skrevs på en, för mig, mycket speciell dag! D.s

Kommentarer är stängda.