Det stora Ben & Jerry-testet

Ben & Jerry - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Så var det då äntligen dags att syna stormakten i sömmarna – det är dags för det stora Ben & Jerry-testet! Jag tänker inte drista mig till att använda ord som ”slutgiltiga” eller ”ultimata”, eftersom vi inte hade råd eller tillräckligt bra sortiment i närheten för att införskaffa alla tillgängliga Ben & Jerry-smaker. Däremot har B&Js marknadsavdelning varit generösa nog att bistå Glasskoll.se med 150 kronor i Ben & Jerry-kuponger dagen till ära. Det räckte i alla fal en bit på vägen. Är testet köpt? Ja, det kan man säga.

Följande testpanel var närvarande vid övningarna:

Glassmannen (GM): Behöver väl ingen närmare presentation vid det här laget. Förespråkar många smaker och nötter, men vill inte ha för mycket mastighet och enorma chunks.

Glasskvinnan (GK): Väl utvecklade smaklökar och en kräsen inställning till mat och dryck. Oberäknelig.

Glassvalpen (GV): Älskar mycket i matväg, och blir gärna överdrivet emotionell och sentimental. Svår att ta på allvar.

Glassadepten (GA): Äter oerhört långsamt, har lite svårt för efterrätter egentligen, och – kom det fram – gillar inte chokladglass! Vad i hela friden gjorde hon där?

Nåväl. Vi kör väl igång?

 1. New York Super Fudge Chunk

  – chokladglass med chokladbitar och hela nötter

Glassmannen: Nötter! Det här var en riktig favorit.

Glassvalpen: Nu satte de det direkt! Mörk, god choklad. Perfekta bitar – krispiga, frysta.

Glasskvinnan: God chokladsmak, men chokladbitarna känns mjöliga och sunkiga. När det är så här stora bitar kräver det högre kvalitet.

Glassadepten: Måste det vara så stora chunks av allting?
Glassvalpen: Ja.

 1. Cookie Dough

  – vaniljglass med kaksmet

Glasskvinnan: Smaken på glassen är jättefin, men kaksmeten funkar om man är tolv. För Glasskvinnan blir det här alldeles för sliskigt. Jag är för gammal för den här glassen.

Glassmannen: Det smakar som min mormors bondkakor hon gjorde när jag var liten. Jag satt alltid bredvid i köket och åt av smeten, och den smakade precis så här – nostalgi! Krämigt och välanpassat.

Glassvalpen: Det här är ju som att frysa in pepparkaksdeg med vispgrädde – degen tar över alldeles för mycket. Det känns som att tugga på socker.

Glassadepten: Jag gillar mjuka saker. Jag gillar att smeten blir en naturlig del av glassen.

 1. Phish Food

  – chokladglass med stora chunks av choklad- och marshmallowfiskar

Glassadepten: Jag gillar att de verkligen menar vad de säger på förpackningen, det är ju verkligen fiskar! Toppen för chokladälskare.

Glassvalpen: Jag förstår inte marshmallowsbitarna – synd på en fantastiskt god chokladglass. Men jag skulle lugnt kunna klämma en hel burk ändå.

Glassmannen: Kul med variation!

Glassadepten: Det är en rolig dejtglass – exklusiv och barnslig på samma gång.

Glasskvinnan: Den ger mig ingenting.

 1. Chocolate Fudge Brownie

  – chokladglass med bitar av riktig brownie

Glassvalpen: Genuin chokladsmak, men den blir lite för mjölkig för mig. För mycket choklad, för stora chunks.

Glassmannen: Nej, det här blir för mastigt för min smak.

Glasskvinnan: Det är för mesig chokladsmak tycker jag. Browniebitarna tar över alldeles för mycket – det är som chokladbitar med glassmet till.

Glassadepten: Glassen hamnar i bakgrunden.

 1. Caramel Chew Chew

  – gräddglass med chunks av kolasaker

Glasskvinnan: Ja, jag kissar på mig lite lite grann av den här. Kolasmaken är helt makalös! Subtilt men väldigt beroendeframkallande. Det är verkligen chunks man letar efter. Tänk det här till romflamberad banan! (showoff!)

Glassvalpen: Som en perfekt vispad latte med coffee syrup – läskande med fyllig. Kan vara den godaste glassen jag ätit!

Glassadepten: Jag är inte lika positiv. Chokladen mitt i förstör beroendet, delar upp det. Men det är skitgod vaniljglass.

Glassmannen: Jag håller med GA där faktiskt – jag är tveksam till bitarna, även om jag tycker glassen i sig är underbar.

Glassvalpen: Äh, lägg av. Chokladbitarna är ju som strösslet på den perfekta kakan.

 

FRÅGA: vilken B&Jglass föredrar du?

 

13 svar på ”Det stora Ben & Jerry-testet”

 1. Jag gillar ju Ben & Jerry’s – när jag ser läser testresultaten förvånas jag över att jag var så negativt inställd till 4 av 5 sorter. men jag blir desto mer sugen på att få avnjuta den sista ännu en gång… När kommer nästa test, Glassmannen?

 2. Ni glömde testa den allra godaste B&J glassen… Baked Alaska!!!
  Supergod vaniljglass med marshmallows o vit choklad. Gudomligt god!

 3. Man får inte glömma att glassen görs av långhåriga hippies i ett badkar någonstans på den amerikanska västkusten och var ursprungligen skapad som ett botmedel mot ”the munchies”
  Tyckte att vissa i panelen hade lite gnällig inställning,( och antagligen för lite B&J-erfaranhet) medan andra briljerade.

  Voff

 4. oooh, jag har väntat på nåt sånthär på denna sidan! ben & jerry’s är typ min religion. favoriten är chocolate therapy men den finns ju tyvärr inte kvar i sverige. :'(

 5. Den allra bästa smaken är helt klart HALF BAKED. Cookie dough & Chocolate Fudge Brownie i en blandning. Underbart! Men New York Super Fudge Chunk kommer inte långt efter nätterna är gudomliga, de chokladöverdragna mandlarna! ÅhJA!! ;P

 6. Hej!
  Har precis blivit introducerad till Ben and Jerrys glass, men måste säga att den är galet beroendeframkallande. Speciellt den med kaksmet och choklad.

 7. Nu får ni allt ta och ge er! Hur kan samtliga ha missat Chunky Monkey?! Len bananglass med mörka chokladbananer och frasiga valnötter. DET är gott!

 8. HALF BAKED, Amen! Kan inte annat än att hålla med, den glassen slår allt! Jag gillar dock Strawberry Icecream också 😉

 9. Har ni inte provat Haägendazs? Efter det smakar Ben & Jerry’s ingenting!

Kommentarer är stängda.