Häagen-Dazs cookie dough chip

Cookie Dough Chip - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Innan jag ger mig in på att analysera Häagen-Dazs nya Cookie Dough Chip, måste jag berätta hur denna glass föll i mina händer. Jag fick nämligen en mobil glasscheck från Häagen-Dazs (eller, deras pr-byrå) på 50 bananer att lägga på valfri HD-burk! Koden i sms:et kan användas som betalning på 7-Eleven, City Gross, Vi, COOP Extra och COOP Forum minsann.

Enda kruxet var väl att glassrackaren behagade kosta 55 kronor på min lokala 7-Eleven, varför jag förvånat fick hosta upp en toalettfemma för lite nattlig njutning.

Och det var det förstås värt. Testpatrullen mmmade och aaahhade – åt den lena vaniljglassen, åt de små insprängda chokladbitarna. Men sen kom vi unisont till tuggan då den beryktade kaksmeten skulle ge sig till känna, och sanning att säga kändes det – min nostalgiska fäbless för kaksmet till trots – som att tugga lite på en salt sandklump. CDC lämnade oss alla med mer att önska. Vi lommade sakta hem med böjda huvuden och kände snöslasket välförtjänt piska våra bistra och nariga ansikten till sans.

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens batyg: [ratings]

3 svar på ”Häagen-Dazs cookie dough chip”

 1. Jag kan ju inte annat än hålla med. Det känns sorgligt, och tomt på något sätt – vi hade ju hoppats på så mycket.
  Och så blev det så här.
  Det är tungt.

 2. Som en av testpiloterna måste jag yttra mig en aning.

  Tycker det är lite väl snålt med 2 av 5 då såväl glassen som chokladchipen var finfina. Håller absolut med om att kakdegen lämnade en del mer att önska (mindre bitar inte minst, och framför allt godare…) men det fanns så få av dem att det funkade ändå.

  Jag skulle nog sträcka mig till 3,5 av 5, men då är ju jag en simpel och stormagad lekman. Inte någon glassman alls.

 3. När jag första gången skulle smaka denna glass hade jag mycket höga förväntningar. hade smakat kakdegs-glass tidigare, och var helt såld. Men jag såg ju såklart fram emot att få smaka Häagens variant, eftersom de har rykte om sig att göra goda glassar. När jag sen fick den salta degklumpen i munnen var besvikelsen stor… men om jag minns rätt tog hela burken slut ändå, så helt oätlig var den inte.
  Till er som funderar på att prova – köp Ben & Jerry´s istället!

Kommentarer är stängda.