Ben & Jerry’s Dough-ble Whammy

Ben & Jerry's Dough-ble Whammy - Glasskoll.se, Photo by Glassmannen

Vilken skattkista, vilket Kinderägg. Vilken god nyhet för min dallriga isterbuk – eller dålig, beroende på om man frågar mig eller min isterbuk förstås. Dough-ble Whammy är medlem av Ben & Jerry’s nya Core-familj, och är precis vad den låter: en redig jävla dubbelsmocka. Att den är ”core” betyder alltså inte att den bekänner sig till en av 2000-talets stora träningstrender. Snarare tvärtom: att mitten av glassen utgörs av någonting extraordinärt onyttigt – i det här fallet en livsfarlig choklad-fudge. 

Till en början ter sig dock DW tämligen ordinär; en sida vaniljglass (eller cookie dough-glass enligt förpackningen), en sida chokladglass. Men så snuddar man vid den där centrala och fylliga krämkällan och får mersmak. Sen råkar man gräva fram både en och två kakbitar ur den vita delen av landet och vips så blev det hela spännande. Därefter pendlar i alla fall jag mellan chokladglass, kaka, chokladkräm och den ljusa glassen tills hela härligheten ligger och jäser i när samvaro med nämnda buk. Det här är en resa jag gärna gör om.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]