Ben & Jerry’s – Half Baked

Ben & Jerry's Half Baked - Glasskoll.se Photo by Glassmannen
I gymnasiet vill jag minnas att vi tittade ganska flitigt på en film som hette Half Baked, med bland andra Dave Chappelle i en av huvudrollerna. Denna skruvade, drogromantiserande bromancefilm var omåttligt underhållande, trots min icke-existerande erfarenhet av gräsrökande. Ben & Jerry’s mäktiga mastodont med samma namn har kanske ingen direkt koppling till nämnda film. Eller så har den det i allra högsta grad – för OM man idag skulle hänfalla åt denna illegala och skadliga synd, skulle man förmodligen inte tack nej till en skopa HB eller två. 

 

Och är det någonting Glassmannen gärna unnar sig när det vankas medioker romcom efter arbetsveckans (drogfria) bördor i gruvan, så är det Half Baked – faktiskt är det en riktig favorit bland Ben & Jerry’s sortiment.

Just när man befarar att choklad- och vaniljglassens till synes banala raksträcka ska tråka ut en hela vägen i mål, ja då dyker det upp små sandhögar och klumpar med halvbakad kaka – ja ni vet ungefär som sand eller pudersnö beter sig på en väg när det är kraftig blåst. Och då är Autobahn förlåten for all I care. 

Om man ska knyta ihop den här säcken på något sätt kan man säga att drogreferenserna är tudelade: Half Baked är både gräs och munchies på en och samma gång. Det kan inte bli annat än högsta betyg. 

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Kan du inte få nog av B&J? Läs tidigare inlägg!

 

4 svar på ”Ben & Jerry’s – Half Baked”

  1. Det var bra med betyget 5/5 men recensionen fattar man ju ingenting av!
    Berätta mer om glassen istället för utomstående filmer, tack..

  2. Kära Rob,

    Tråkigt att höra att du inte fattar någonting. Det är inte lätt, livet. Själv förstår jag inte varför man måste bli så svettig av att dammsuga eller varför harkrankar existerar.

    Ibland är det också svårt att förklara varför exakt en glass är så fantastiskt god – den bara är det. Kanske du skulle prova den själv? Man kan också läsa mer om Ben & Jerry’s olika smaker och dess innehåll och näringsvärde här: http://www.benjerry.se/ourflavours/

    Lycka till vidare!

    Kramar

    Glassmannen.

  3. Hejsan, glassis. Jag har redan smakat denna skitgodaglass, faktist redan innan din utmärkta recencion. Ben & Jerry äger. Tack och hejdåå. /Rob.

  4. Alltså, hur har jag missat din blogg? Jag älskar glass och jag ÄLSKAR tester och recensioner av olika slag – jag skriver en del sådana också, men glassen lämnar jag till proffsen 😉 Härlig blogg i alla fall, ska absolut prenumereras på!

Kommentarer är stängda.