Chilichoklad känns som dagen efter

Chilichokladglass - Glasskoll.se, Photo by Glassmannen

Ofrånkomligen dras jag till denna stilige och eldigt fåfänge främling från SIA. Jag är en ivrig chilikonsument, men mitt behov av att inmundiga den lilla nyckfulla pepparfrukten tillfredsställs normalt av den mat jag äter. Men chilin har nu börjat dyka upp i alla möjliga olika former, och att SIA gör en glass vid namn Chilichoklad är väl ett tecken om något på dess folkliga utbredning.

 

I kylen hemma hos mig finns faktiskt ett paket med chilichokladpraliner, som står och försöker locka mig till synd varje gång jag öppnar kylskåpsdörren. Vad är då problemet, Glassmannen? undrar du förbryllat. Jo, problemet är att den där påsen har stått i den där kylen i snart två år nu. Så sugen är jag på chilichoklad, trots att jag alltså älskar både chili och choklad. Men med den lilla historien i åtanke väljer jag ändå att vända blad och börja på ny kula med SIAs spännande sortimentskrydda.

 

Lustigt nog har man valt att blanda chilin i glassen tillsammans med pumpakärnor, och dessa två komponenter är så att säga i maskopi med varandra och det gör att det blir knaprigt att äta på ett sätt som både känns välkommet och lite konstigt på samma gång. Chokladglassen är fin, mjuk och len i kontrast. Så långt allt väl. Men vad är då mitt problem, eftersom jag antar att ni luktat er till att jag skulle kunna sitta på ett sådant. JO, problemet är att chili i glass (och choklad) inte SMAKAR särskilt mycket, utan det KÄNNS faktiskt mest. Och hur KÄNNS det då?

 

JO, det KÄNNS ungefär som halsbränna. Som att jag rökte fyra paket prince och sjöng Gorilla Biscuits-covers hela natten på en sunkbar i centrala Stockholm igår. Men det gjorde jag inte (riktigt), och resultatet blir någonstans att jag inte kan sluta äta av den förbannade glassen för att den är så len mot min såriga chilistrupe, som blir allt mer uppriven ju mer jag trycker i mig. Ett tragiskt moment 22 jag endast klarar mig ur för att glasspaketet är så pass litet som det är. Jag är som ni märker jätteförvirrad, och kanske inte besitter några konkreta svar i den här frågan (vad nu frågan egentligen är).

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

2 svar på ”Chilichoklad känns som dagen efter”

  1. Fyfan hatar den där glassen. När man stoppar skeden i munnen så träffas man av en god chokladsmak, sen så efter några skedar så kommer det förskräckliga brännande i halsen. Man vill komma åt chokladsmaken men går inte att undkomma chili helvetet!

  2. Haha det här är så klockrent skrivet! Speciellt sista stycket; ”och resultatet blir någonstans att jag inte kan sluta äta av den förbannade glassen för att den är så len mot min såriga chilistrupe, som blir allt mer uppriven ju mer jag trycker i mig”.
    Den här glassen var bara fel, och man blir helt förvirrad.

Kommentarer är stängda.