Ben & Jerry’s Peace of Cake är glassens Roll’s Royce


Ben & Jerry Peace of Cake at Glasskoll.se

Ben & Jerry’s har blivit något av glassvärldens Roll’s Royce, och prislappen talar sitt tydliga språk. Men vissa saker i livet är värda de där extra tiokronorna, eftersom kvalitetsnivån är så mycket högre än de andra tafatta vaniljklunsarna i frysdisken. Ben & Jerry’s Peace of Cake är en glass med smak av strawberry cheese cake, kryddad med jordgubbsbitar och kaksmulor. Men glassen blir aldrig ”chunky”, på gott och ont, utan den är len och fin, och leder smekande in de olika smakerna i oss på ett högst subtilt men också ärligt sätt. Ingenting tar över och blir för mycket, utan man äter helt enkelt tills burken tar slut – något annat alternativ bjuds inte. Speciellt eftersom det är helt omöjligt att få ut någonting från burken när man tagit fram den ur frysen. Det enda som funkar är att spola förpackningen under varmt vatten, för att sedan klufsa ut hela den konformade klumpen på en tallrik. Ge dig själv och din nästa varsin gaffel och ge er hän.
Glassmannens betyg: 4/5
Allmänhetens betyg: [ratings]

2 svar på ”Ben & Jerry’s Peace of Cake är glassens Roll’s Royce”

  1. Åt 1 cm lager av den nyss och NÄÄ inte min favorit men den funkar att ta 1cm lager ifrån när man e sötsugen men inte mer på samma gång. Saknar bitar av någonting som erbjuds i de andra smakerna.. VIlla bra gräva fram någonting gött i den men hittade inga bitar..

    besviken men okej

Kommentarer är stängda.