Cornetto Choco Disc förtjänar din uppmärksamhet

Smygande dyker denna goding upp i landets glassdiskar. Men Cornetto Choco Disc är inget annat än en ren fröjd för alla sinnen. Hela ”disk”-konceptet kan diskuteras (no pun intended), men resultatet blir en snygg glass med ett snyggt omslag, och ett innehåll som aldrig lutar sig tillbaka och zappar på tv:n. Nej, CCD, som jag brukar kalla den, är PROAKTIV, lite som Internet. Det händer grejer hela tiden – cashewnötter på toppen, sen choklad, vanilj, kola, dulce di lecche-sås (vad nu i hela friden det är) och så chokladfylld slutspurt på våfflan som är så trevligt, allt innan man hinner blinka. Cornetto var tydligen helt rätt glass att ge sig på för en sådan här omvandling, och den nätta storleken gör att man inte hinner tröttna. Succé! Glassmannen blir jätteglad!

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”Cornetto Choco Disc förtjänar din uppmärksamhet”

 1. 1. Ta en burk (eller två) kondenserad, sötad (obs) mjölk.
  2. Koka denna burk i drygt en timme på hög värme och 1-2 timmar på låg. Se till att alltid ha ordentligt med vatten i (den stora) grytan – du vill inte riskera torrkokning eller burkar som exploderar.
  3. Ställ på kylning, gärna i kallt vatten. Låt burken bli kall innan du öppnar den (explosionsrisken igen)
  4. Öppna burken.

  Innanför plåten har du det som kallas ”dulce de leche” – uttalas dultze de lettje – även känt under namnet ”manjar” – uttalas manchar med tungrots-ch. En kolaliknande smet med söt, något nötig smak.

  Proffsen gör allt ovanstående i tryckkokare, tar en timme ungefär.

  Vad väntar du på? Ät! Njut!

  I Chile – där manjar/dulce de leche är typ nationalgodiset nr 1 – används det till i princip allt: kakor, kex, tårtor.

Kommentarer är stängda.