Cornetto Strawberry levererar inte

Cornetto Strawberry at Glasskoll.se
Jag måste direkt erkänna att jag inte är någon strutmänniska. Om det finns andra alternativ brukar jag välja dessa – jag tror att det beror på att jag ser glass som någonting svalkande och friskt, och att behöva avsluta sin session med att knapra på ett kex i tio minuter gör en ju bara törstig. Men visst, det finns naturligtvis många lyckade strutar där ute. Cornetto Strawberry är dessvärre inte en av dem. Det börjar bra – toppen med vågig vaniljglass och glänsande jordgubbsklickar är vacker, och somrigare än så här blir det inte. Därför är det så oerhört synd att senare upptäcka att man gömt stora äckliga sjok av typ ihopgeggad jordgubbsmarmelad i hela struten. Alldeles för sött, och ger hela upplevelsen en bismak av artificiellt överdoserad jordgubbssmak.
Glassmannens betyg: 2/5
Allmänhetens betyg: [ratings]

2 svar på ”Cornetto Strawberry levererar inte”

  1. Här kan jag dessvärre inte hålla med dig! En skön jordgubbsstrut ska inte underskattas. Den är ju både svalkande och frisk. Sedan är det ju tyvärr sällan så att själva struten är särskilt knaprig. Mjuk och upplöst som den brukar vara mot slutet borde vilken tandlös stackare som helst kunna suga i sig den på under minuten.

  2. Kära Peder!
    Jag skulle aldrig få för mig att underskatta själva jordgubbsstruten som koncept – jag tycker bara att Cornetto Strawberry uppenbart sjabblar bort sin potential. Sen förstår jag inte riktigt vad du menar angående strutens konsistens. Saknar du tänder skulle jag nog välja en annan glass om jag var du. För säkerhets skull, ifall struten mot förmodan skulle råka vara knaprig.

Kommentarer är stängda.