Nötkrokant inte mycket mer än 88:ans kopia

Nötkrokant at Glasskoll.se, Photo by Glassmannen

Jag är inte jätteförtjust i direkta kopior av gamla etablerade produkter, jag tycker nog att man kan ta några varv till runt mötesbordet och hitta på något eget om man ändå sitter på ett överskott av nötter, vaniljglass och choklad. Men Dimpom-Is vet samtidigt att 88:an har en väldigt trogen fanskara i landet, och att när lusten faller på vill man ha en 88:a, även om man befinner sig i ett Diplom-Is-territorium. Sagt och gjort – glassen med det underbara namnet Nötkrokant är född. Mina smaklökar är som ni säkert fattat vid det här laget inga prisvinnande små killar, så jag har rentav svårt att känna någon skillnad mellan 88:an och Nötkrokant, även om mina testpersoner påstår att de gör det. Men det luktar lite unket. Om konceptet alltså. Det vore nästan roligare om den hette 99:an.
Glassmannens betyg: 2/5
Allmänhetens betyg: [ratings]