Hur smakar nyponsorbet?

SIA vaniljglass nyponsorbet at Glasskoll.se

En vacker sensommardag ringde en för mig hittills okänd kvinna på min telefon. ”Är du Glassmannen?”, frågade hon. ”Ja”, svarade jag. ”Vi måste ses” sa hon. Så kom hon i sina stora, glassbeprydda SIA-buss och stannade utanför mitt hus. Hon överlämnade tre paket glass, satte sig i förarsätet igen, och åkte vidare, bort mot horisonten.

Om ni tycker att jag varit inaktiv i min glasskritik den senaste tiden, är det just den kvinnans fel. Jag har nämligen ägnat större delen av den här hösten åt att äta glass, så tro inte att jag på något sätt har svikit mitt demokratiska uppdrag och legat och pillat mig i naveln.

Vi börjar med ett av SIAs nya paradnummer i höst – vaniljglass med nyponsorbet. Men först ska saninngen fram. Om någon bad mig beskriva hur nypon smakar, skulle jag inte kunna utföra någon närmare analys än att nyponsoppa är lent, sött, orange, ibland varmt, ganska gott. När jag var liten Glasspojke brukade vi säga att nyponen innehöll så kallat ”klipulver”. Vad detta fruktade så kallade ”klipulver” skapades av eller vad dess konsekvenser verkligen var på mänsklig hud visste vi inte, men just själva hotet om dess konsekvenser var ett – om än relativt lamt – vapen mot parallellklassen.

Ni kanske tror att jag är ute på ett vingligt sidospår nu? Nja, för däri ligger liksom lite av poängen med SIAs glass (eller den missade poängen). Hur smakar nypon egentligen? Jo, i det här fallet precis som jordgubbe faktiskt. Vilket gör att den spännande nya glassen med nyponsorbet i praktiken blir till en klassisk vanilj- och jordgubbsglass.  Inte ens ordet ”sorbet” betyder särskilt mycket i sammanhanget. Och om man är mogen nog att acceptera detta svindlande faktum är glassen faktiskt rentav utsökt. Den är heller aldrig stenhård, utan nästan hoppar ur frysen och ner i glasskålen, utan att för den sakens skull vara rinnig eller ljummen på något sätt. Har SIA misslyckats med sin produkt? Japp. Har de lyckats? Jag får nog svara ja på den frågan också. Jo, just det – nyponen kommer från Slöinge i Halland. Hehe. Slöinge.

Glassmannens betyg: 2/5
Allmänhetens betyg: [ratings]


2 svar på ”Hur smakar nyponsorbet?”

  1. Jordgubb! Precis vad jag tyckte! Absolut god, bara inte på det sätt man väntat sig 🙂 Ps. Ben & Jerry-recensioner önskas.

  2. Har precis provat SIA’s Viol i 0,5 litersförpackning. Vad ska man säga egentligen? Smakar väldigt mycket viol, med betoning på väldigt mycket, rakt igenom egentligen. Viol-glass med viol-rippel emellanåt gör att man måste ta lite då och då. Hade man här blandat in saltlakrits-rippel istället för viol hade den garanterat fungerat bättre, i mitt tycke. 🙂

    Men du kanske provar den du också.

Kommentarer är stängda.