Hazelnutz – en mazza hazzel

Hazelnutz at Glasskoll.se

Hazelnutz låter lite som ett dansband från Sävletorp (eller valfri liten ort), eller möjligen som en belgisk rock/rapgrupp med mycket streetdans, elgitarrer och tokiga grimaser på pressbilderna. Men, nu är det varken det ena eller det andra. Det är nämligen en glass från GB/Carte D’Or. Det var ett rent impulsköp, men jag tilltalades både av den runda förpackningen, de många z:n som plirade mot mig i frysdisken, samt den utlovade blandningen av vaniljglass, chokladsås och hasselnötter.
Och det, mina vänner, är sanna mina ord ingen dum kombination.

Men i ljuset av detta kommer jag nu att säga något jag aldrig trodde jag skulle säga: Det är för mycket nötter i Hazelnutz. Nu kanske du inte förstod riktigt, så jag ska säga det igen, med versaler den här gången: DET ÄR FÖR MYCKET NÖTTER I HAZELNUTZ! Och så en gång till, i sann tabloid-sportbilaga-stackato-stil: Det. Är. För. Mycket. Nötter. I. Hazel. Nutz.

Jag är normalt sett en tämligen aggressiv talesperson för nötter i alla möjliga skepnader, men just här blir det alltså för mycket även för mig. För tydlighetens skull bör jag förstås tillägga att det inte nödvändigtvis är mängden hazzelnötter i glazzen som är störande – det är att hazzelnötterna är fullkomligt sönderkrozzade, och att de befinner sig precis överallt i glazzen.
Resultatet blir att man får tugga hela tiden. Det känns som en svettig strandraggare har sparkat sand i min beachbuffé och går skrockande därifrån med armen om min kvinna. Och den känslan är jag inte bekväm med.

Glazzmannenz betyg: 2/5 

Allmänhetens betyg: [ratings] 

2 svar på ”Hazelnutz – en mazza hazzel”

  1. Jag hoppas att du skojar med detta inlägg?=)

    Den glassen är en av dem godaste som jag ätit. Och nötterna är INTE alls för mycket av =) Jag älskar kombinationen!!!

Kommentarer är stängda.