Glace Dulce de Leche

SIA Glace Dulche de Leche - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag är normalt ganska skeptisk till det här med att sätta en exotisk stämpel på något och göra en snygg förpackning för att kunna kalla en produkt någonting annat. Men om nu jag är så satans skeptisk, varför har det här djuphavsblå lilla paketet varit min drog de senaste dagarna? För smakar det så här underbart, då bryr jag mig i ärlighetens namn inte om ifall det heter Glace Dulce de Leche – vår finaste gräddglass med rippel av argentinsk kolasås, eller om det bara heter… tja, gräddglass med kolasås. Är det förresten just kolasåsen som är extra argentinsk? Äter man bisarra mängder kolasås i Argentina? Sjukt gott är det i alla fall.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

4 svar på ”Glace Dulce de Leche”

  1. Alltså, jag undrar varför kon fick en så framträdande roll på just det här paketet. Kanske borde det ha varit typ en… Alpacka, eller något annat lite mer argentinskt?

  2. Enkelt, för man gör dulche de leche av kondenserad KO-mjölk ;O))
    Du gör den lätt själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2-3 timmar, ju längre du kokar ju mörkare och hårdare kolakräm(4-5 tim)
    Så nu vet du varför det är en ko.

Kommentarer är stängda.