Tjeckiens äckligaste glass

För ett halvår sedan lyfte jag fram den äckliga italienska cola-is-glassen Jelly här på Glasskoll.se. När jag sen kröp ner i min egen säng här hemma i Sverige (efter att ha duschat länge på huk och lyckats få i mig en Magnum Mini mellan tårarna) trodde jag i min enfald att min och den kontinentala Igloo-smakande kotungans vägar skulle slippa korsas igen. Men se på sjuttsingen om den inte dyker upp även i den tjeckiska huvudstaden, den här gången under pseudonymen Indiana Jones. Den som för ett halvår sedan tvivlade på liknelsen med att tugga på en tunga kan ta en titt på bilden här och erkänna att jag har rätt. Den här glassen har nämligen legat 45 minuter i en påse. Men glassen har alltså inte smält, helt enkelt för att det inte finns något att smälta. Den har bara … slaknat. Jag behöver kanske inte gå in vidare på hur det kändes att suga på den här skapelsen, men låt oss i samförstånd säga att jag slängde den efter en knapp tredjedel den här gången.

Glassmannens betyg: 1/5

Ett svar på ”Tjeckiens äckligaste glass”

  1. Indiana Jones fanns även i Grekland sommaren 2008. Barnen, som annars äter det mesta i glassväg, tog bara en tugga innan den åkte i papperskorgen.

Kommentarer är stängda.