Nogger Mint

Nogger Mint / Photo by Glassmannen, Glasskoll.se

GBs vårnyheter 2009 – del 4

Som om en mint-Nogger skulle kunna täcka hålet efter insomnade Nogger Black. Okej, initialt finns det egentligen inget större fel med det här tilltaget. Mint och choklad passar som bekant bra ihop, och denna symbios skulle potentiellt kunna vara riktigt uppfriskande en solig sommardag. Men någonting har gått snett i själva Noggerutförandet. Mintchokladstången är enorm – nästan lika stor som hela glassen – och överskuggar allt annat: både den läskigt gröna mintglassen och det tunna krokantknapriga höljet. Känslan efteråt blir precis som att borsta tänderna och skölja ur munnen med O’Boy. Inget man frivilligt gör särskilt ofta.

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

9 svar på ”Nogger Mint”

  1. Det var värst! Själv tryckte jag igår i mig min sjunde Nogger Mint för säsongen. Har inte reflekterat över storleken på nougatstången (tror faktiskt inte att själva stången är smaksatt med mint), men du har säkert rätt. I vilket fall balanseras den av att mintsmaken på glassen är riktigt intensiv.

    Naturligtvis kan den här nymodigheten inte jämföras med Nogger Black, men jag är nog beredd att kora den till vinnare av säsongens nyheter ändå – och det utan att ens ha smakat Ice Age-glassarna…

  2. Jag tycker inte heller att den var någon höjdare. Alldes för mäktig Nougat.
    Vart så besviken på hur lite mint den smakade, tycker iaf jag .. Och ack så lite crisp det var. Iofs tycker jag inte om den vanliga Noggern så möe heller ;P

  3. helt rätt, det var absolut ingen höjdare! klockren metafor med att borsta tänderna och dricka oboy

  4. Jag måste försvara Nogger Mint. Ok, glassen behöver helt klart förbättras, där är jag med er, men nougatstången är underbar och crisphalten är precis lagom, i alla fall i min smak. All min medkänsla till Pytte som verkar helt traumatiserad av sin Nogger Mint Experience.

  5. Jag tycke ja till mintglass men den glassen tyckte jag smakade tandkräm; nougat mojängen var helt onödig och ganska hård, trist och smaklös.

  6. Smakar fruset smör med sågspån. Riktigt avskyvärd. slängde nästan hela.

Kommentarer är stängda.