Magnum Coco Choc

Magnum Coco Choc - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Plötsligt var den bara där. Utan förvarning hade Magnum smugit in en sprillans ny kokosglass i sortimentet – endast påhejad av en liten pappbit som förkunnade dess antåg när man står där trött och sur i kassakön.

Att kokosglass varit så infernaliskt försummat i svensk glasshistoria ser jag som ett direkt hån mot allt vad god smak heter. Men kokos har ett löjets skimmer över sig – det är liksom sololja på Gran Canaria och Pina Colada-drinkar på Finlandsfärjan. Men kokos är så mycket mer. Det är ett sätt att leva. Därför håller jag på att hjula av loket när jag ser denna efterlängtade frälsare.

Magnum har försökt lyfta nämnda livsstil till finfolket genom att doppa kokosstaven i mörk choklad – ett tilltag som låter godare än det är. Faktum är att Magnum Coco Choc aldrig slår knockout, den är bara… ganska artig och trevlig. Sen tillkommer det där lilla problemet att man av någon anledning sparat in på glasspinnen (möjligen för att undvika det ”barnsliga” i glassen). Det blir förstås bara kladdigt och svårätet.

Mitt förslag är att göra småbitar som man kan köpa i fempack till kaffet. Jag tror nämligen inte att det här är en glass man rycker en solig dag på stan (åtminstone inte mer än en gång). Men vad vet jag?

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Magnum Coco Choc - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

5 svar på ”Magnum Coco Choc”

  1. Jag är ledsen för din skull Glassmannen – jag kan riktigt se din iver framför mig; hur ditt hårfäste hissas i höjden tillsammans med ditt överraskade leende, hur det börjar rycka lite i benen och lusten att hoppa jämfota av glädje blir dig övermäktig. Och så blev det inte som du hade tänkt, som du hade hoppats. Det måste kännas lite som en vardagens onödiga spark i röven på något sätt.

  2. Min favo Glass hoppas GB fortsätter medc den,
    saknar ej pinne!! 5 av 5!

  3. Jag älskar glassen och vill gärna göra den hemma som någon kan lägga ut recept skulle vara snällt 🙂

  4. Fy fan vilken kemikalie eftersmak -1 i betyg 1-5 köpt samma skit på netto en gång lågpris

Kommentarer är stängda.