Vem gjorde Turtlesglassen?

Turtles Ice Cream - Glasskoll.se

Häromdagen fick jag följande fråga:

"Tjenare. Vet inte vem som ska kunna svara på detta om inte du, så i ett sista desperat försök att få se min barndomsfavorit: vet du vilka som tillverkade Turtles-glassen? Det var en "calippo"-typ, illgrön och supergod!
Tack för svar!"

Eftersom minnet sviker även mig frågade jag glassexperten Gustav SvenssonCentrum för Näringslivshistoria. Så här svarar han:

"Hej Glassmannen!

Jag har tänkt så det knakar och står ändå nollställd. Mycket märkligt (och lite genant) att jag går bet på detta i och med att jag i allra högsta grad måste ha tillhört målgruppen när det begav sig.

Vi kan enkelt utesluta att Turtles skulle ha varit en av GB:s stycksaker. Det är inte heller särskilt troligt att den bara såldes i flerpack via Hemglass eller kortvariga konkurrenten Glassbilen. Den bör med tanke på figurernas popularitet ändå ha varit hyfsat spridd och därför är mina bästa gissningar Triumfglass eller dåvarande Åhusglass (sedan 2002 en del av Ingman Glass).

I did my best. :)"

 

I ett sista desperat försök har jag även ögnat igenom Diplom-Is samtliga norska glasskartor i jakt på ledtrådar, men ingen Turtlesglass dyker upp… Vem kan hjälpa oss? Vad minns du?

Observera att bilden kommer från USA. Den föreställer inte glassen vi letar efter. 

8 svar på ”Vem gjorde Turtlesglassen?”

  1. hej!
    jag är 100% säker på att det är triumfglass som gjorde den. det var en calippo-variant med grön isglass och förpackningen var gul men turtles på. en favorit som jag väldigt gärna skulle vilja ha tillbaka! kramar

  2. hej.
    när jag köpte den såldes den i flerpack (8 stycken tror jag) och endast från hemglassbilen, jag vet detta med säkerhet då det inte finns någon butik där jag bor som kunde sälja glass till mig. och jag fick handla i hemlighet hos grannen för att mamma inte skulle upptäcka det. detta var kanske 1998 eller så och efter det har jag inte sett dem någonstans. hoppas det hjälpte..

  3. Intressant med olika bud! 1998 låter väldigt sent för Turtles tycker jag personligen – var det också Calippo-varianten? Kan det vara möjligt att det funnits flera OLIKA Turtles-glassar i omlopp?

  4. japp de va calipposorten, och runt 1998 måste d ha varit för min granne flyttade in först 96 så d kan inte ha varit tidigare än 96 iaf.

  5. Yes way! Det var den calippo-varianten jag sökte! Det var jag som skickade mailet, och tack vare detta fantastiska forum, så fick jag se den igen! Det var alltså Reiumfglass som gjorde den. Nu är bara frågan, hur får vi dem att börja producera igen? Namninsamling? MVH- Toffe

Kommentarer är stängda.