Piggelin och Coca Cola

Piggelin & Cola - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Under en av mina mer generösa stunder i somras frågade jag damerna i sällskapet vad de ville ha från kiosken. ”Piggelin och en Cola Light” svarade den mer dristige av dem. Utan vidare reflektion inhandlade jag varorna och framställde dem på bordet. Hon skalade således sakta av pappret från den klibbiga lilla päronstaven, öppnade burken med ett trivsamt ”pysh”, doppade den första i den andra och började suga med van mun.

Storögt insåg vi andra att vi missat något potentiellt revolutionerande. Är ”Piggelin-och-Cola” någon slags klassiker som vi helt enkelt sprungit förbi i livets otacksamma lopp? Vad tycker du? Har du hört talas om det? Eller har du någon egen glassvariant som du vill dela med dig av?

4 svar på ”Piggelin och Coca Cola”

 1. Det är ju supergott, äter det väldigt ofta, dock väntar jag med att öppna piggelinen tills den har smält och är klumpis lixom, sen häller jag i sen i colaburken!
  Jättegott!
  Kan blandas med vodka oxå ^^

 2. Jag hade en gammal klasskompis som hävdade att vaniljglass, cola och popcorn i en salig blandning var den optimala efterätten.
  Tänker inte prova…
  Hälsar Dillen

 3. Jag kombinerar gärna piggelin och igloo, men det kräver ju att man antingen äter två glassar eller har nån villig kamrat att dela med… det ultimata vore enl mig att göra en igloo med hälften piggelin!

Kommentarer är stängda.