Djurgårds Glace – Mocca-Cognac

Djurgårds Glace - Mocca-Cognac, Glasskoll.se
Okej, true story: för några veckor sedan fick jag en djävulsk virusinfektion som satte sig i halsen. Dagarna gick och jag blev sämre och sämre – till slut kunde jag varken äta eller prata för att det gjorde så förbenat ont. Så en natt, när jag i min miserabla ensamhet googlade "halsböld" (tro mig, gör inte det) och kände att jag gärna ville avlida, lunkade jag förbi frysen för att släcka i köket när en bekant förnimmelse for genom kroppen.

 

Jag visste att det fanns glass där inne. Och kanske skulle en liten liten gaffel av Djurgåds Glace Mocca-Cognac kunna svalka mitt svullna svalg för åtminstone några sekunder? Dessutom var jag ju sjukt hungrig efter all matvägran.

Glassen visar sig vara mjäll och ätbar direkt från frysen. Det är en fluffig chokladglass med mjuk kaffesmak som är extremt beroendeframkallande, och den lilla skvätten Cognac bjuder på ett sting som knappt märks. Ändå finns det där. Trots att varje tugga följs av en blixtrande smärta som pulserar genom hela kroppen, inser jag efter en stund att jag i kökets dunkla mörker snart lyckats sätta i mig hela byttan på 500 gram. Just där, just då, kan jag inte tänka mig något finare betyg i hela världen. Tack.

Glassmannens betyg: 5/5
Allmänhetens betyg: [ratings]

(Du ser ju, jag hann inte ens ta en bild på eländet!)

2 svar på ”Djurgårds Glace – Mocca-Cognac”

Kommentarer är stängda.