Magnum Ecuador Dark är inte bitter

Jag misstänker att det inte bara är jag som åt så mycket mörk choklad en tid för att det var ”nyttigt”, ”fint” och ”exklusivt” att jag numera bara längtar efter att trycka i mig en riktigt sockerrik och kakaolös mjölkchoklad ibland. Det gör också att nykomlingen Magnum Ecuador Dark behandlas med en initial antydan till skepsis. Mörk choklad är ju något som hör gott kaffe efter ännu godare middagar till, och risken fanns att den mörka främlingen från Magnum-stallet skulle bidra med lite för många vuxenpoäng till glassdisken för att det skulle vara kul. Men se där! Ecuador Dark är visst en glass med ”bara” 62-procentig kakao, vilket visar sig vara en ganska perfekt lina att balansera på. Bitterheten tar aldrig över (det är aldrig kul när bitterheten tar över) och den gräddiga vaniljglassen funkar bra tillsammans med chokladen. Visst är den enkel och vuxen, men också sober och tillfredsställande utan att dra på med för mycket sötma. Snyggt omslag har den också.

Glassmannens betyg: 3/5
Allmänhetens betyg: [ratings]