Lakritspuck is back!

Lakritspuck at Glasskoll.se Photo by Glassmannen

När jag befinner mig ute bland allmänheten (på fältet) är det framförallt en fråga som oproportioneligt många gånger dyker upp. Frågan lyder ”när kommer egentligen Lakritspuck tillbaka?”. Hittills har jag inte haft något tillfredsställande svar på detta (och förresten är jag ingen retrofanatiker – jag tycker var sak har sin tid av en anledning).

Men med denna förmodat rungande efterfrågan i åtanke framstår det inte som särskilt dumdristigt av GB att ge den gamla pucken en ny chans, speciellt med tanke på både Nogger Black och 88:an Blacks snabba sorti från sortimentet. Sverige behöver en bra saltlakritsglass, det är en allmänmänsklig rättighet. Och innan Sverige upptäckt och förstått att älska Diplom-Is Superflyers, är det upp till GB att leverera.

Hur funkar då Lakritspuck 2008? Alldeles fantastiskt, tack. Inga krusiduller – ett sprött lager salt lakritskrisp draperat över gräddig vaniljglass med rippel av lakritssås. Men låt dig inte luras av pressbilderna – rippeln befinner sig bara i 50 procent av glassen, vilket känns en smula snöpligt.

Lakritspuck är snygg, den ser precis ut som en puck (till skillnad från Vaniljpuck, som ser ut som en vanilj…kub?), och den smakar fantastiskt. Det enda jag kan tänka mig som ett problem för pucken är att fansen har peppat så länge att den efterlängtade återföreningen riskerar att landa i antiklimax. Så ta av dig ryggsäcken, sätt på dig ögonbindeln och njut av Sveriges nygamla lakritskung.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

6 svar på ”Lakritspuck is back!”

  1. Inte en dag för tidigt!

    men stavas den verkligen Lakritspuck?
    Heter det inte lakris? 🙂

  2. Nej du Anna, det har du nog fått om bakfoten. Inte heller heter det ”vi och dom”, ”dej och mej”, ”egengklien” eller ”åtminstonde”. Lite tokigt, men så är det.

  3. Godispinnen???, var i h-vete är godispinnen???!! Den äkta lakritspucken hade lakritspinne!!!

  4. Du har helt rätt! Jag glömde faktiskt att ta upp det i texten. Men det är faktiskt en ganska stor anledning till att pucken aldrig kan nå högre än en fyra för min del.

Kommentarer är stängda.