Baked Alaska sänker temperaturen

Baked Alaska - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Den är vit och kall som snö. Den innehåller marshmallows och isbjörnar i vit choklad. Ben & Jerry’s Baked Alaska är dessutom klimatneutral och skänker en del av intäkterna till det egna klimatprojektet Climate Change College. ”Kan det bli bättre?” frågar ni er. Ja, det kan det.

Baked Alaska må vara en elfenbensvit dessertdröm med allt en middagstung gom kan efterfråga, men jag vill ändå hävda att glassen gör sig bäst tillsammans med en kompletterande kompis ur BJ-familjen, kanske en med inslag av mörkare choklad och fudge. Färska bär eller en varm bärsås skulle förmodligen också smeka Baked Alaska medhårs med långa, kärleksfulla stråk. Testpanelen har svårt att känna av marshmallowinslagen, så det kan man med fördel satsa mer på, men överlag är Baked Alaska en Ben & Jerry-glass som inte ska glömmas bort när det är dags för söndagsångestens lindrande filt av onyttigheter och dvd-boxar.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”Baked Alaska sänker temperaturen”

Kommentarer är stängda.