Frutz – både läskande och syrlig

Frutz - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Den må se ut som man suger på en deformerad morotsstav, men så är inte fallet. En av Diplom-Is småpigga nykomlingar i sommarsortimentet bär det klatschiga namnet Frutz, och finns i två varianter: Frutz Raspberry Passion och Frutz Citrus Rush (som du ser på bilden). FCR lyckas effektivt med konststycket att var både sliskigt söt, kyligt svalkande och syrligt utmanande på en och samma gång – precis som en bra isglass ska vara. Blodapelsin, citron, apelsin, mandarin, grapefrukt och lime ger en spännande smakkombination som inte känner sig nödgad att innehålla cactus, boysenbär eller drakfrukt för att vara intressant. FCR samlar hela tjocka citrussläkten till en sommarfest, och kanske är det som med de flesta släkter – sammankomst ett par gånger om året räcker fint.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]