Cornetto Citron klarar testet

Cornetto Lime - Glasskoll.se

Jag var skeptisk till nya Cornetto Citron. Jag tror att det kommer sig av det faktum att jag en gång trodde att den alkoholhaltiga citrondrycken limoncello skulle passa mig som handen i handsken, citron- och alkoholälskare som jag är. Men så blev det tyvärr inte, och det kommer sig förmodligen av en känslighet för artificiell citronsmak – halstablett, parfym, urinoar, osv. Och Cornetto Citrons initiala ytskikt av vaniljglass och krämig citronkräm ligger på gränsen till det artificiella, men som tur var är det ingen Cornetto Frutti Disc vi har att göra med här (dessutom gör man stor sak av att det endast är naturliga ingredienser i glassen). Citron är svårt, och efter ”struthuvudets” övergång till strutvåfflan trodde jag nästan att man skulle ge upp och rulla i mål. Men i struten följde en riktigt fin och subtil citronglass med oss hela vägen ned till målsnöret, smakfullt ackompanjerad av en tunn chokladtapet på insidan av våfflan. En uppfriskande och Medelhavsdoftande sommarglass du inte mår dåligt av att prova då och då.

Glassmannens betyg: 3,5/5
Allmänhetens betyg: [ratings]