Calippo Refresh – ananas på stång

Calippo Refresh - Glasskoll.se

Jag har alltid haft svårt att lita på människor som avsäger sig frukt i mat. Fruktdiskrimineringen bottnar i rädsla tror jag. Och folk som inte tycker om ananas i synnerhet, ja de förtappade själarna orkar jag inte ens tänka på utan att börja skrika. Ananas är den ultimata uppfinningen – den är stor, ser bra ut, smakar sött, är svalkande, respektingivande och kan tillagas eller förvaras på alla möjliga olika sätt. Som till exempel i en frusen pappersstrut som det står Calippo Refresh på. Jag har tidigare nämnt Calippo Cola här på Glasskoll, och jag vill minnas att det var aningen för sliskig för min smak. Men Calippo Refresh är just så svalkande och fräsch som både namn och förpackning anger. Att det fortfarande känns lite som att tugga på frigolit när man äter Calippo spelar ingen roll. När solen skiner är det frusen ananas som gäller. Och ni vet ju alla vad jag tycker om Ananas Splitt vid det här laget.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]