Solero Strawberry Banana Smoothie

Solero Smoothie - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Solero Strawberry Banana Smoothie – eller SSBS som jag brukar kalla den – ser onekligen en smula suspekt ut i sin blodröda klumpighet. Men frukta intet, ty SSBS är blott en glass som tar sommaren på allvar. Epitetet "smoothie" må te sig överflödigt och märkligt, men faktum är att det känns lite som en smoothie (uttalas "smuuvi", alternativt "semoudäh"). Att våga sig på en ny bananglass så här 2008 tycker jag är strongt gjort av GB, och jag välkomnar det öppenfamnat. SSBS bananglass är dessutom tillräckligt subtil för att aldrig väcka anstöt eller bli så där jobbigt sliskig som bananglassar där ute har en tendens att bli. Omgiven av jordgubbssås och med en otippad tranbärssorbet blir det hela en svalkande och lite spännande solvän. Det är ingen omvälvande superglass vi har att göra med, men du bör åtminstone äta en i sommar. Du kommer att minnas ögonblicket. 

Glassmannens betyg: 3,5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]