Mormors godaste blåbär

Mormors godaste blåbär - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ja, lite deformerad är den allt, denna masspaketerade och laktosfria blåbärsstrut från Hemglass som går under det märkliga namnet Mormors godaste blåbär. Missbildningen kan bero på att vår frys inte varit ordentligt stängd vid tillfälle – glassen på bilden är alltså inte tuggad på. Men så var det det här med namnet. På danska heter den Mormors blåbærvafler, vilket känns mer logiskt. På norska blir det Bestemors favoritter blåbær, vilket känns konstigt. Är det hon som älskar blåbär eller jag? Vad den finska översättningen Isodäidin mustikkatuutti betyder vågar jag inte ens tänka på. På paketet sitter mormor med tre strutar i handen och ser pillimarisk ut- som att hon tänker äta alla tre själv, den giriga gamla tanten.

MGB är ingen milstolpe i glasshistorien, trots min nyvunna kärlek för blåbärsglass. Våfflan blir för saggig och glassen för frostig – men som sagt, det kan också vara min frys det är fel på. Har du laktosintoleranta ungar på besök då och då är det skönt att ha ett paket liggandes. Om inte kan du säkert hitta något bättre att göra med utrymmet.

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”Mormors godaste blåbär”

  1. Den borde säga isoäidin, utan den extra D i mitten. Det finska namn betyder bara ”mormors blåbärstrut”.

Kommentarer är stängda.