Mega hit vit är en… megahit

Mega hit! - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Glassbilen. Finns det något svenskare, något… märkligare? Något som är mer barndom, sommar och skrubbsår? Förmodligen, men det hör inte hit. I morse ljöd Hemglassbilens melodi på landsbygdens otillgängliga grusväg, och munnen vattnades på mig precis som hos Pavlos hundar. Jag greppade ett par sedlar och skyndade likt ett förväntansfullt skolbarn ut till vägen för att inhandla dagens fix.

Nu vet de flesta redan att jag inte är överförtjust i kopior – jag tycker man kan försöka hitta på något eget när man ändå håller på – men ibland måste man ge det till dem. Exakt vad man ska ge till vem vet jag inte, men faktum kvarstår: att göra en blåbärsvariant till kopia av Magnum Strawberry White (som jag tror att jag utnämnde till årets glass förra sommaren), ja, det är ett smart drag.

Den här skrumpna släktingen heter alltså Mega Hit Vit, och säljs i fyrapack av den gladlynte och skäggige glassdistributören (jag blev på så gott humör att jag dricksade mannen femton kronor och fick sommarens bästa leende innan jag hastade hem med bytet). Men det är i alla fall inte jordgubb i kopian – vi snackar blåbärsglass med drottningsås (hallon och blåbär) innan det där vita chokladöverdraget sätter pricken över i:et. Det är ganska sliskigt, men så är målgruppen också yngre än den för Magnum Strawberry White. Dessutom är Mega Hit Vit mindre, precis så att man blir sugen på en till. Nu vet du vad du ska göra nästa gång du hör den där melodin. Du kommer inte att bli besviken.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

3 svar på ”Mega hit vit är en… megahit”

  1. Kära Glassman, jag skulle egentligen aldrig drömma om att ifrågasätta din expertis – men här kan jag bara inte hålla med. Den här glassen smakade vidrig parfym. Usch. Jall inte ha den.

  2. Glassmannen, den här glassen var faktiskt jättejätteäcklig tycker jag. Hur många gånger provade du den? Kan det vara så att dina smaklökar möjligtvis var bedövade av t ex rosévin vid smaktillfället och att ditt annars så kritiskt skarpa omdöme fördunklats och blivit alltför förlåtande? Jag bara undrar.

Kommentarer är stängda.