Äkta glass med Österhagen

Österhagens jordgubbssorbet - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Från Hjo kommer Österhagenglass, som är något av det renaste du kan sätta i dig i glassväg. Det är inget tjafs hos Österhagen: Tre varianter – gräddglass, sorbet eller frozen yoghurt, och så en råvara som representerar respektive smak. Här ovan ser du en härligt syrlig lingonsorbet, och nedan får du en hint om hur enkla och rejäla gräddglassarna är. Enda smaktillsatsen i den här lakritsglassen är således lakritsrot, vilket gör att glassen får en ljuvlig smak av äkta lakrits. Och det, mina vänner, det smakar exakt som Lakrisal (om ni undrade). Bara i Stockholmsområdet finns femton återförsäljare, bland annat Cajsa Warg.

Vid Hjoån (i Hjo, precis) ligger Gula Paviljongen, där Österhagenglass har sitt mytomuspunna glasscafé, och varje år firas Glassens Dag. Hallå liksom, Glassens Dag! Vilka är med på att dela en folkabuss till Hjo i augusti? ”Som på Gammelmormors tid” är Österhagens sköna slogan. Men kolla också in Österhagens hemsida. Den verkar också vara tillverkad på gammelmormors tid.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

3 svar på ”Äkta glass med Österhagen”

  1. klart sveriges godaste glass, åkte 30 mil enkel för att få mig lite glass på sem

  2. Köpte denna glass på Konsum Avenyn i Göteborg. Sämre glass får man leta efter, den var isig som om den frysts långsamt med massa iskristaller. Glassen bildar en fet hinna på insidan av gommen, och vaniljsmaken är som bortblåst. Möjligen kan den ha varit frostskadad… Men vaniljglassen borde ändå smaka vanilj.

  3. Iskristaller är för att glassen inte inehåller tillsatsen karragenin. Låt glass stå framme 30min före så slipper du det, Denna glass inhåller äkta vanilj till skillnad från typ biggpack som innehåller vanelin. Om du vill ha vanelin köp bigpack.

    Helt klart god glass, om man tycker om Äkta vara.

Kommentarer är stängda.