Kit Kat håller inte måttet

Kit Kat - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Kit Kat skapades redan på 30-talet, och enligt Wikipedia är det – efter Snickers – den bäst säljande chokladkakan i världen. Även om detta må låta lite märkligt för oss i Sverige, är det svårt att komma ifrån att både slogan och utseende lyckas kittla oss fortfarande.

Kit Kat - Glasskoll.se Photo by GlassmannenDiplom-Is och Nestlés nya Kit Kat-glass är också den ganska snygg, och mitt i den tämligen ordinära glasstruten är det helt sonika nedtryckt ett stycke chokladfinger av Kit Kat-karaktär. Glassen som sådan är det inte mycket att orda om – det är vaniljglass med chokladsås – men typiskt nog är det just när det kommer till nämnda kexfinger som det spröda korthuset rämnar. Pinnen är torr och smakar som en blandning mellan ”gammalt” och ”ingenting”. Det är ingen kombination som får Glassmannen att gå ner i spagat. Men när kommer Kexchoklad-glassen? Där finns nog en hel del potential.

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]