’Wich har nåt som Sandwich saknar

Ben & Jerry's Wich - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Det kan tyckas mastigt att ta 26 spänn för den här hamburgerliknande glasskakan, men så här i efterhand känns det som ett lågt pris att betala. Ben & Jerry’s vet ju onekligen hur den där slipstenen ska dras, och nya kioskvältaren ’Wich är en magnifik produkt i all sin enkelhet. Om GBs klassiska Sandwich är små pluppar i arkadspelets dramaturgi är ’Wich en glad och fryndig Pacman-varelse som frenetiskt tuggar i sig de små – och relativt sett – betydelselösa födobollarna. För visst är Sandwich en god glass, men har den chocolate chip-glass insprängd mellan två generösa chokladkakor som smakar ömsom sockrig bondkaka, ömsom mjuk chokladdröm? Svaret är: nej, det har den inte. Nästa gång du är på stan och det regnar och livet känns allmänt motigt – sätt dig då ner och tryck långsamt i dig denna vackra skapelse mellan dina sura och såriga mungipor. Jag lovar, solen tittar fram snart igen.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

6 svar på ”’Wich har nåt som Sandwich saknar”

 1. KASS!

  26 spänn för en förvuxen kaka?! OK, man blir mätt, men vad gäller glass är jag lite av en bakåtsträvare och hävdar glatt att ”less is more”…

  En ”glass” som jag uppfattar som Chokladkross utspätt i vaniljglass inpressat mellan två frusna sockerkakor är tyvärr inte min idé om en god glass…

 2. Kokosfett (billigaste fettet efter palmolja och ersätter kakaofett) två stabiliseringsmedel, ”naturliga aromer” istället för riktiga ingredienser och emulgeringsmedel så att inte glassen skär sig när den smälter (det gör inte riktig glass) Ett pluss dock för att den har riktiga ägggulor i. Kanske en schysst glassersättning.

 3. Smakade denna glass och asså mums!!! Liksom själva ”mackan” e ju bara helt gudomlig på alla vis! Och glassen e ju självklart också god ^^
  Visst dyr men tusan värt det! Fast det e klart skulle ju köpa den oftare om den var billigare… men vem skulle inte det!
  Helt klart 5/5!

 4. Ben & Jerry är ju ett av världens kändaste glasstillverkare. Denna gången lyckades dom med att gör en riktigt god glass! 5/5.
  /Rob.

 5. Riktigt god glass som är värd sitt pris! Fast kanske skulle kunna gå ner 5:- ?
  Tyvärr så har jag handlat upp den på coop där jag bor.. (fanns endast 7st typ) och nu när alla är slut kommer det aldrig några nya 🙁 Väldigt tråkigt då det är min favorit glass!!

 6. rena skräpglassen.
  och denna är tillverkad i usa vilket betyder att den innehåller genmanipulerat tillväxthormon som korna får och blir sjuka av.
  vägra gb unilever medmera som kommer hit med sån skit.

Kommentarer är stängda.