Bubbli – barnslig och bortglömd

Bubbli - Photo by Glassmannen, Glasskoll.se

Efter en sommar då folk bara pratat om lakritspuckar hit och dit känns det skönt att ställa sig naken i regnet med en Bubbli. Denna småbarnsliga Diplom-Is-doldis bjuder på ett kul namn, märklig form och en fräscht artificiell jordgubbs-is med hederlig vaniljglass i det raketformade innanmätet. Men vänta nu, säger du. Är det inte ett stenhårt och iskallt jordgubbstuggummi som står där och agerar glasspinne? Jo, det har du helt rätt i, och tankarna far genast tillbaka till den ljuva smaken av en nyinhandlad bunt Garbage Pail Kids-klistermärken på 80-talet (då följde ett liknande tuggummi med). Det är smaken av framsteg, av välfärd, av folkhem. En påminnelse om att livet trots allt går vidare. Men ändå inte.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]