Lemon Age – för vem?

Lemon Age - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

GBs vårnyheter 2009 – del 3
Lemon Age är GBs gängliga glasskompis till den söta Ice Age-glassen (som kommer med införingshylsa och som förra året hette Simpsons). Lemon Age är förmodligen den konstigaste glassen bland årets nyheter. Det är först vid andra smakprovet som jag och Glasskvinnan börjar förstå Lemon Age – kanske för att vi delar på den, kanske för att vi verkligen vill svalka oss.

Ett gediget frigolithölje av citron-is döljer en krämig citronglass (”sherbet” som de kallar det) längst ner som en trevlig liten belöning. Men vad är det för brun klump som tronar på toppen av isberget? Jo, det ska alltså föreställa Ice Age-musens lilla (stora) nöt, som krabaten så enträget kämpar för att behålla. Hos Lemon Age är dock nöten utbytt mot en ganska seg och läskig kolagodis. Jag har personligen lärt mig att tycka om den, men som första intryck är den utspottbar för många som provat. Det låter väl halvkonstigt, tänker du. Vad är problemet?

Lemon Age - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jo, problemet är att det här ska föreställa en barnglass. Jag har i mitt långa och kantstötta liv aldrig stött på ett snorigt sommarbarn som med skrubbsår på knäna och andan i halsen ivrigt bett sina föräldrar om ”en stor citronglass med sherbet och citron-ishölje och läskig kolaklump som överraskning”.

Men med det sagt så tycker jag ändå att ni vuxna glassentusiaster där ute borde ge Lemon Age en chans på en riktigt het sommardag. Om du när en hemlig böjelse för citron kan det mycket väl vara ett högst välkommet inslag i sommarstrosandet.

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

5 svar på ”Lemon Age – för vem?”

  1. Tjabba!

    När jag var liten (1997?) fanns det en GB-glass som var helt underbar. Det var en strutglass med en stor (eller var det jag som var liten?) boll i mitten av vaniljglassen. Bollen smakade nougat, som Nogger ungefär. Vart tog den glassen vägen?

  2. Hej A!

    Jag kom inte på vilken strut du menar, så jag tog hjälp av Gustav Svensson på Centrum för Näringslivshistoria. Så här skriver han:

    ”Av din beskrivning att döma skulle man kunna tro att du tänker på Tip Top, men i o m att den finns på marknaden idag så kan det ju inte vara den du menar… min gissning är Alexandra, en maffig strut som fanns på marknaden mellan 1988-1990. Struten ifråga såg ut som en överdimensionerad Cornetto, och påminner en hel del om Super Cornetto som lanserades 1990. Långt ifrån 1997, men det är den enda som jag kan dra till med såhär på rak arm.

    Om du har lust kan du gå in på http://www.gb.se och klicka på ”nostalgi” – där finns de flesta glassarna.”

  3. Verkar ytterst smäsmält. Tycker att glass ska vara gräddig. Annars tappar den sin poäng. Sorbet är som ni hör inget för mig. Den andra Ice Age glassen, hur är den?

Kommentarer är stängda.