ICA Pecan and Almond Dream

ICA pecan and almond dream - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Veckans skräll – ICA Selection går upp och tar en fajt med de stora pojkarna med sin magnifika nötdröm Pecan and Almond Dream. Vi snackar alltså gräddglass med smörkolarippel, kanderade pekannötter och chokladdragerade rostade mandlar. Både du och jag och alla andra som både älskar kolaglass och gärna efterlyser mer nötter i glass vet att det här låter godare än livet.

Och tänka sig, det är det också. Det finns bara ett enda litet smolk i bägaren – ett så kallat lyxproblem – och det är att det hela blir lite väl sött efter ett tag. Men lyxproblem är också problem, som jag brukar säga. Jag tror att man hade tjänat på att låta bli pekannötskanderingen och vågat släppa pekanerna fria i sina naturliga skepnader. Då hade det blivit högsta betyg direkt. Det gör ont, nästan lika ont som avhållsamheten från den här glassen.

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

 

3 svar på ”ICA Pecan and Almond Dream”

  1. Alva: På min ICA 39 kr. I samma butik kostar Ben&Jerry’s 49 och glassmärket med kvasitysk stavning 45 kr.

    Ungefär som alltid med ICA:s egna varor, lite lägre än det ”vanliga” märket som de försöker imitera.

  2. Alla glassföretag kanderar sina nötter, både B&J och Häagen Dazs gör likadant vilket är synd för glassen hade varit sjukt mycket bättre annars. För nu är är ju nötterna knappt ätliga.

Kommentarer är stängda.