Sotare – lakritsstrut från SIA

Sotare lakritsglass - Glasskoll.se Photo by Glassmannen
SIA tar upp kampen med lakritsglassarna. Sotare är lakritsstrut i behändigt format som blandar sött och salt, krämigt och frasigt (även fast det frasiga i vanlig ordning ersatts av ”svampigt” när det handlar om våfflan). Jag gillar idén, men är halvförtjust i utförandet. Kanske tillhör jag bara den delen av befolkningen som föredrar den salta (heta) lakritsen framför den söta (mesiga). Men en trevlig överraskning uppenbarar sig – under vaniljglassen med lakritskräm tror man att det är slut på det roliga, men döm om min förvåning när lakritskarnevalen fortsätter i form av en högst sympatisk svart kola i mitten av struten. Men det räcker inte helt. Jag får förnimmelser av GBs (ur sortimentet borttagna) lakritsbjässe Pepe – snäll, svart och inget man plockar fram när ångesten river.

Glassmannens betyg: 3/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”Sotare – lakritsstrut från SIA”

  1. Har du provat glassar från danka Hansens Flodeis (o:et skall vara danskt Ö). De är dyra, men till och med kräsna jag tycker att de är vansinnesgoda!
    Hälsar fröken Dill

Kommentarer är stängda.